Je bent hier:

Voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar

Voor ieder 1 is er voor iedereen. Hieronder gaan we in op alle mensen die ouder zijn dan 18 jaar en zorg, ondersteuning of advies nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat het je niet lukt om zelfstandig te wonen of te functioneren. Of omdat er problemen zijn in jouw gezin of relatie. Ook helpen we bij vragen over scheiding, rouw en/of eenzaamheid. En als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over werk of inkomen. Voor al dit soort vragen is Voor ieder 1 de juiste plek. Wij luisteren, denken met je mee en helpen je een oplossing te vinden.

Hoe gaat het precies?

Eerste contact

Je hebt contact met ons gezocht. Als het een eenvoudige vraag is, kunnen wij je misschien meteen helpen of doorverwijzen. Zo niet, dan maken we een afspraak.

Eerste gesprek

Samen bespreken we de situatie. Dit noemen we een intake. Je mag natuurlijk altijd iemand meenemen om je te ondersteunen. Bijvoorbeeld een vriend, kennis of familielid. Maar het kan ook iemand zijn van het Meedenkersnetwerk. In dit gesprek bespreken we niet alleen de zorgen die er zijn. We kijken ook naar de dingen die juist goed gaan. Die vormen namelijk vaak een deel van de oplossing. Zo zoeken we samen naar de mogelijkheden die er voor jou zijn. Als blijkt dat er meerdere problemen een rol spelen. Dan kan het handig zijn om andere hulp- of zorgverleners bij dit gesprek uit te nodigen. Bijvoorbeeld iemand met kennis van financiën of rouw en verlies. Dit laten wij jou altijd weten.

Na het eerste gesprek

We kijken wie er in jouw omgeving is die jou kan helpen. Vaak zijn een paar gesprekken genoeg om weer zelf verder te kunnen. Maar soms blijkt dat er een specialist nodig is. Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek, maken we een plan. Hierin staat hoe we de situatie kunnen verbeteren en wie wat gaat doen.

Eén contactpersoon, één plan

Er kunnen meerdere deskundigen betrokken zijn. Maar je krijgt altijd een vaste contactpersoon per gezin. Zo zorgen we ervoor dat je niet met iedereen apart afspraken hoeft te maken. En dat de hulp goed op elkaar is afgestemd.

Samenwerking met ISD Bollenstreek

Wij werken samen met onze partner de ISD Bollenstreek. Zij voeren de dienstverlening uit op het gebied van sociale zekerheid (bijstandsuitkeringen, bijzondere bijstand, minimaregelingen en schulddienstverlening)  en de Wmo. Hebt u vragen?

De medewerkers van de ISD zijn aanwezig op de locaties van Voor Ieder 1. U kunt ook rechtstreeks met de ISD Bollenstreek contact opnemen

Er zijn ook vragen waar anderen jou beter mee kunnen helpen. We zetten ze voor jou op een rij:

  • Vragen over het huren van een woning of urgentievragen? Huren in Holland Rijnland
  • Vragen of problemen of vragen als je al een huis huurt? Dan kun je contact opnemen met de woningbouwvereniging.

Sprake van geweld?

Als er geweld in huis is, binnen de familie of in jouw omgeving? Dan is het heel belangrijk om erover te praten en hulp te zoeken. Heeft het spoed, bel dan met Veilig Thuis, telefoonnummer 0800-2000. En bel bij noodsituaties altijd 112.