Je bent hier:

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Heb je vragen over de opvoeding of over het opgroeien van je kind(eren)? Dan kun je bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gratis advies krijgen. Advies over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden. Ook professionele opvoeders en anderen die met kinderen en/of hun ouders werken, kunnen terecht bij het CJG. Als het nodig is, helpt het CJG bij het zoeken naar organisaties die u en uw kind(eren) verder kunnen helpen.

CJG of Voor ieder1?

In het Centrum voor Jeugd en Gezin werken professionals zoals jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en pedagogen samen onder één dak. Zij komen van verschillende partnerorganisaties en zorgen waar nodig voor een zorgvuldige doorverwijzing.

  • Jeugdgezondheidszorg
  • Pedagogisch advies
  • Cursussen

Voor jeugdhulp werkt het CJG samen met Voor ieder 1.

Cursussen en trainingen

Het CJG organiseert in samenwerking met partners verschillende trainingen en cursussen. Zo zijn er trainingen voor aanstaande ouders en de ouders van baby’s en peuters. Maar ook een weerbaarheidstraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor (de ouders van) pubers en jongvolwassenen zijn er cursussen zoals beter omgaan met pubers of een cursus mindfulness voor jongeren. Kijk eens op de website van het CJG als je wilt weten of er een cursus of training voor jouw situatie is.

Contact met het CJG

Het CJG vind je in Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse, Voorhout en Sassenheim. Je kunt op allerlei manieren contact leggen met het CJG. Er zijn spreekuren, je kunt chatten of gebruik maken van het gratis en anonieme e-consult. Je kunt het CJG telefonisch bereiken via het algemene telefoonnummer 088 – 2542384. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van jouw woonplaats.