Je bent hier:

Word jij Steunouder in Teylingen?

Woon jij in Voorhout, Sassenheim of Warmond? En heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken door, heel praktisch, een dagdeel per week een gastvrij thuis te bieden aan een of meer kinderen? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder.

Wat doe je als Steunouder

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Dan is het fijn als je zo nu en dan kunt terugvallen op iemand anders. Maar niet iedereen heeft mensen om zich heen die kunnen bijspringen als dat nodig is. Daarom helpt Voor ieder 1 diverse gezinnen in de gemeente Teylingen met Steunouders: volwassenen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een kind een plek geven in hun eigen gezin. Een vertrouwde omgeving waar het welkom is en kind kan zijn. Met jouw inzet als Steunouder krijgen ouders de ruimte om op adem te komen en helpen we te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of erger worden.

  • Je wordt 1 of 2 dagdelen per week steunouder.
  • Je krijgt een training.
  • Wij begeleiden jou en het gezin waaraan jij gekoppeld bent.
  • De duur van de inzet kan van korte of langere duur zijn en hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden.

Steunouder aan het woord

“Het belangrijkste is dat je aandacht hebt en ruimte maakt. Meer is echt niet nodig.”

Chantal is steunouder. Zij en haar man hebben een dochter van drie jaar. Iedere woensdag komen er twee kinderen bij hen spelen. Zo geeft ze hun ouders wat verlichting en de kinderen een fijne dag. En het allermooiste, zij en haar dochter vinden het ook heel gezellig.

Lees haar verhaal

Hoe word ik Steunouder

Als Steunouder vind je het fijn om iemand te helpen en beleef je plezier aan de omgang met kinderen. Het is een dankbare taak omdat je van onschatbare waarde kunt zijn voor ouders en hun kind. In sommige situaties is het belangrijk om je eigen grenzen te bewaken. Het is daarnaast handig als je flexibel bent en makkelijk communiceert.

Kennismaken of infopakket

Spreekt het je aan om Steunouder te worden? Of wil je meer weer weten? Wij maken graag kennis met jou en vertellen je vrijblijvend over de mogelijkheden. Dit kan tijdens een persoonlijke of online afspraak of telefonisch. Ook als je twijfelt of jouw gezinssituatie wel geschikt is als steungezin, denken we graag mee. Je kunt bellen met Maren Bartels 06 12 46 54 14 of e-mailen: teylingen@steunouder.nl.

Informatieavonden in mei 2024

Tijdens onze informatieavonden vertellen we jou graag vrijblijvend wat Steunouder inhoudt en natuurlijk kun je al je vragen stellen aan ons of een Steunouder. Vooraf aanmelden is fijn!

  • Dinsdag 14 mei van 19.00 – 20.00 locatie Sassenbourg, Jan van Brabantweg 1 in Sassenheim
  • Donderdag 16 mei van 20.00 -21.00 online via Teams

Aanmelden: steunouder@teylingen.nl

Inspiratie video's

        Steunouder is een initiatief van Steunouder Nederland en wordt in Teylingen gecoördineerd door Voor ieder 1.