Word jij de nieuwe energiecoach-plus?

Doe je graag iets nuttigs in je vrije tijd? Vind je het leuk om meer te leren over energie besparen én om anderen te helpen? Of leer je graag nieuwe mensen kennen? De gemeente Noordwijk is in samenwerking met o.a. Voor ieder 1 op zoek naar bewoners die energiecoach-plus willen worden.

Simpele tips

De coaches zijn vrijwilligers en helpen bewoners om energie te besparen en de energierekening omlaag te brengen met simpele tips. Een gesprek gaat over de dingen die je zelf thuis kunt doen die geen of weinig geld kosten. De energiecoach-plus neemt ook een energiebesparing box mee vol met energiebesparende producten en brengt deze (samen) direct in de woning aan (waar mogelijk).

Vergoeding

Een gesprek inclusief het aanbrengen van materiaal duurt ongeveer anderhalf uur. Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je per week wil besteden aan gesprekken. Naast een gezellig team van mede coaches krijg je €10 vrijwilligersvergoeding per gesprek. Na 10 gesprekken krijg je een eigen energiebesparing box met energiebesparende spullen ter waarde van €250 die je zelf thuis kunt gebruiken.

Training

Je hoeft nog niks te weten over energie en besparen. Je krijgt een gratis training van gemeente Noordwijk waarin je alles gaat leren. De training is op 11, 18 en 25 januari van 10.00 tot 14.30 uur, inclusief lunch. Het is wel belangrijk dat je het leuk vindt om kennis over te dragen aan anderen. De training is in het Nederlands maar als je een tweede taal spreekt, is dat een voordeel. Je kunt de gesprekken dan ook in een andere taal voeren.

Vragen? Wil je meer weten of je aanmelden neem dan contact op met Coco de Theije via theije@sme.nl of 06-28255614.