Vacature praktijkondersteuner huisartsen jeugd (18 uur per week)

Voor ieder 1 is de stichting voor integrale toegang tot het sociale domein in de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. Voor ieder 1 is het toegangspunt voor hulp en ondersteuning. Het versterken van de zelfredzaamheid van inwoners staat daarbij centraal. Voor ieder 1 bestaat uit zes lokale teams van ongeveer 15-20 mensen. De hulpverleners in deze teams hebben kennis van jeugd, Wmo, welzijn en werk en inkomen. Zij bieden consultatie en advies, ambulante hulp en kunnen een maatwerkvoorziening, specialistische jeugdhulp of een PGB inzetten. De teams hebben brede expertise op het gebied van opvoeden en opgroeien, jeugdhulp, maatschappelijk werk en het leven met een beperking. Daarnaast werken ook medewerkers vanuit de ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) en de lokale Welzijnsorganisaties in de team.     

Waar kom je te werken?    

Je verricht je werkzaamheden voor een aantal huisartsenpraktijken in de gemeente Noordwijk vanuit de stichting Voor ieder 1. De teams van de stichting zijn gepositioneerd in verschillende wijken van de gemeente. Zo werken ze dicht in de leefomgeving van hun cliënten. 

Cardea is een van de partners waar de stichting mee samenwerkt. De samenwerkingspartners detacheren medewerkers naar de teams van Voor ieder 1. Voor deze functie word je namens Cardea gedetacheerd bij Voorieder1 als jeugdzorgmedewerker. 

De functie   

Jij bent een professional met GGZ-achtergrond die ingezet wordt voor probleemverheldering, kortdurende behandeling/begeleiding en advisering bij kinderen/jeugdigen (0-18 jaar) met psychosociale, psychische of psychiatrische problematiek.

Jij bent door ruime ervaring en een gedegen kennis van het jeugdzorgnetwerk in staat om met een gezinsgerichte aanpak de huisarts te ondersteunen in de rol van regievoerder en poortwachter bij het verlenen van jeugdhulp. Naast signalering, vraagverheldering en eenvoudige screening gaat het vooral om (kortdurende) begeleiding en, indien nodig, gerichte doorverwijzing naar passende zorg voor jeugdigen van 0 tot 18 jaar.

Doel is om de vragen voor eerstelijns jeugdhulp die via de huisartsenpraktijk binnen komen te verbinden met het brede veld van de jeugdhulpverlening (preventief en gespecialiseerd) waardoor de jeugdige passende hulp krijgt, de huisarts wordt ontlast en onnodige dure zorg wordt voorkomen.

 Wat worden jouw taken?

 • Uitvoering van  triage;
 • als het nodig is vraag je een consult aan bij specialistische jeugdhulpaanbieders (JGGZ), het jeugdteam of andere professionals;
 • je normaliseert klachten en hebt oog voor de sociale context van jeugdigen en gezinnen;
 • je geeft psycho-educatie;
 • je voert kortdurende behandeling uit en begeleidt jeugdigen en/of ouders;
 • je leidt toe naar preventieve en/of specialistische jeugdhulp;
 • je bouwt en onderhoudt een eigen netwerk binnen de zorg, onderwijs en het sociaal domein;
 • je volgt de lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen;
 • je volgt relevante bijscholing en/of nascholing;
 • je neemt deel aan intervisie en werkbegeleiding met andere POH-ers Jeugd;

Wat neem jij mee?

 • Een relevante opleiding: een afgeronde hbo-opleiding of wo met GGZ-differentiatie.  Te denken valt aan SPV, psycholoog, verpleegkundig specialist of orthopedagoog.
 • Affiniteit met en relevante werkervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie.
 • Affiniteit met huisartsenzorg en psychosociale hulpverlening binnen de 1e lijn.
 • Kennis van en ervaring met kind-/oudersysteem.
 • Kennis van en ervaring met opvoed- en gezinsproblematiek.
 • Kennis van medische, psychische, psychosociale en psychosomatische problematiek bij kinderen en jeugd.
 • Kennis van de  normale ontwikkeling van een kind.
 • SKJ-registratie.

 Wat bieden wij jou?

Je krijgt een aanstelling bij Cardea voor 18 uur per week voor de duur van een jaar.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Jeugdzorg. Deze functie wordt ingeschaald in schaal 10 van de CAO jeugdzorg (minimaal € 2.833 en maximaal € 4.256 bruto per maand op basis van 36 uur). Het opvragen van referenties inclusief het onderwerp grensoverschrijdend gedrag maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Informatie?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Annemieke Verbanac, teammanager Noordwijkerhout: 06-31129226, e-mail: annemieke.verbanac@voorieder1.nl

Solliciteren?

Ben je enthousiast geraakt en herken je jezelf in het profiel? Stuur voor 14 oktober 2022 een motivatiebrief & CV naar Annemiek van Rijn, HR adviseur, a.vanrijn@cardea.nl.