Stichting Voorieder1 zoekt  een jeugdzorgmedewerker voor het team in Voorhout voor 24- 28 uur per week

Voor ieder 1 is de stichting voor integrale toegang tot het sociale domein in de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. Voor ieder 1 is het toegangspunt voor hulp en ondersteuning. Het versterken van de zelfredzaamheid van inwoners staat daarbij centraal. Voor ieder 1 bestaat uit zes lokale teams van ongeveer 15-20 mensen. De hulpverleners in deze teams hebben kennis van jeugd, Wmo, welzijn en werk en inkomen. Zij bieden consultatie en advies, ambulante hulp en kunnen een maatwerk voorziening, specialistische jeugdhulp of een PGB inzetten. Deze teams hebben brede expertise op het gebied van opvoeden en opgroeien, jeugdhulp, maatschappelijk werk en het leven met een beperking. Daarnaast werken ook medewerkers vanuit de ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst) en de lokale Welzijnsorganisaties in de teams.

Wie zoeken wij?

Als medewerker van het team maak je deel uit van het Jeugdteam. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het oppakken van de diverse hulpvragen van inwoners rondom opvoeden en opgroeien. Jouw specialiteit hierbij is het ondersteunen van ouders of jeugd met uiteenlopende opvoedings- en hulpvragen. Het team krijgt sturing vanuit een teammanager.

Wat?

Je zet je actief in voor het verbeteren van het functioneren van een gezin. Dit doe je onder andere door het opzetten en coördineren van een gezinsplan en hulp verlenen.

Hoe?

Vanaf het eerste gesprek kijk je met de cliënt wat de wensen en mogelijkheden zijn. En wat het eigen netwerk kan betekenen. In jouw rol versterk je de eigen kracht van gezinnen en hun omgeving. Veiligheid van het kind en het vergroten van de zelfredzaamheid van het gezin staan hierbij voorop. Daarnaast bouw je actief aan een sociaal netwerk in jouw werkgebied.

Waar?    

Je verricht je werkzaamheden voor de stichting Voor ieder 1. De teams van de stichting zijn gepositioneerd in verschillende wijken van de gemeente. Zo werken ze dicht in de leefomgeving van hun cliënten. 

Cardea is een van de partners waar we in de stichting Voor ieder 1 mee samenwerken en detacheert de medewerkers naar de teams. Cardea helpt gezinnen met kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar met ontwikkelings-, gedrags- en gezinsproblemen.

Centraal staan: dichtbij huis, op maat en resultaat. Professionals bieden hulp thuis en op school, in de vorm van dag- en 24-uurshulp of combinaties hiervan. Voor deze functie word je namens Cardea gedetacheerd bij Voorieder1 als jeugdzorgmedewerker.                   

 Wie?

Wij zoeken een persoon met kennis en ervaring in het bieden van hulpverlening binnen de jeugdsector  en/of het sociale domein

  • Je hebt een passende HBO – opleiding
  • Kennis van Persoonsgebonden Budget (PGB) is een pre
  • Je vindt het een uitdaging om samen met je collega’s het integrale team verder vorm te geven
  • Je hebt kennis en ervaring met hulpverleningsmethodieken, zoals o.a. oplossingsgericht werken, Signs of safety, sociale netwerkstrategieën.
  • Je bent bekend met de Meldcode
  • Je bent in staat om een netwerk op te bouwen in het gebied waar je werkt 
  • Je hebt ervaring met gezinsbegeleiding en met de begeleiding van jonge kinderen en pubers
  • Registratie bij SKJ is een vereiste.

Wat wij bieden    

Een uitdagende en afwisselende functie in een fijn team! Je komt bij Cardea in dienst en krijgt een detacheringsovereenkomst met de Stichting Voor Ieder 1.  Je wordt ingeschaald als Jeugdzorgwerker B in salarisschaal 9, maximaal € 4085,32 bruto per maand bij 36 uur per week. Alle overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Jeugdzorg. Een recente Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht voor aanvang van de functie.

Solliciteren?

Heb je belangstelling voor de functie en wil je reageren, stuur een CV & motivatiebrief naar Annemiek van Rijn, a.vanrijn@cardea.nl.